Rea!

STERNACO Diesel bränsletest

45,00  20,00 

Beskrivning

NYHET kvantitativt, mikrobiologiskt test som anger mängden levande bakterier i dieselbränslet. Problem orsakade av dieselbakterier kan lätt förhindras genom regelbundna tester.
De vanligaste problemen som orsakas av mikrober som lever i dieseltankarna är stopp i filtren orsakade av biomassa och störningar i bränsleförsörjningen.
Testet är lätt att utföra. Ta 0,5‒1,0 dl dieselbränsle och tillsätt ca 30 % rent vatten. Blanda väl och fukta testplattan i lösningen i 5‒10 sekunder. Låt överskottsvätskan rinna av, placera testplattan tillbaka i provröret och skruva på locket. Placera provröret i upprätt läge i rumstemperatur och låt möjlig tillväxt bildas under 2‒4 dagar. Om tillväxt uppstår, fotograferas testplattans båda sidor, och bilderna skickas med hjälp av sternaco.com-sidans returformulär till STERNACO för analys. Efter analysen skickas resultatet och eventuella anvisningar för behandling till avsändarens e-post.

STERNACO DIESEL mikrobiologiska testet inkluderar:

  • STERNACO DIESEL -testet
  • Analysis
  • Respons med anvisningar för behandling

Vad är en dieselbakterie?

Mikrobiell tillväxt i en dieseltank kallas generellt dieselbakterie. Det är inte endast fråga om en enda bakterie, utan summan av flera bakterier. Dieselbakterier kan vara skadliga för motorn. Bakterierna är encelliga, med en storlek på 1‒10 micron. Under gynnsamma förhållanden kan bakteriepopulationen fördubblas under loppet av 20‒30 minuter, dvs en bakterie kan på sju timmar multipliceras till 7000000 bakterier. Mikrober finns överallt, men utan mat och vatten kan de inte reproducera. För dieselbakterien utgör dieselbränslet näring och då det finns fritt vatten i tanken och temperaturen är lämplig, börjar bakterierna reproducera. De idealiska förutsättningarna för bakterier att reproducera är alltså tillräckligt med vatten, näring och rätt temperatur. Diesel är näring, kondensvattnet vatten och en lämplig temperatur ligger på 10‒40 C. Biodiesel utgör tydligen lättare näring för en bakterie än vanlig diesel, men ett större problem medför den biologiska komponenten genom att verka som emulgeringsmedel. Biodiesel kan binda vatten till sig själv. Det är inte ett problem i sig, men om till exempel kondensvattnet överstiger biodieselns bindningskapacitet, kommer överskottet av vatten att stanna kvar som små droppar i dieseln. I detta fall finns det gott om gränssnitt mellan vattnet och dieseln, och det är vid detta gränssnitt bakterien kan reproducera. Generellt kan mikrobiell tillväxt förekomma i alla, inklusive konventionella dieselbränslen. Stående diesel medför en särskild risk för bakteriell tillväxt liksom tankar med höga temperaturfluktuationer. Dessa inkluderar volymtankar och andra cisterner ovan jord. Ignorerad mikrobiell tillväxt kan orsaka stora problem. Tillväxten blockerar filter etc., och tillväxten kan också med tiden producera syra som orsakar korrosion i bränslesystemet. Dieselbakteriell tillväxt har också kallats dieselalger. Detta är ett vilseledande uttryck eftersom algerna för sin tillväxt kräver att det ljus, vilket inte existerar i tankarna. Den mörka massan i tankarna består av bakteriell biomassa. Om du upptäckar problemer med båtens diesel värmare, orsaken är ofta diesel bacteria. Kolla bränslet med Sternaco Diesel test!  Problemet dieselbakterierna orsakar kan lätt undvikas genom att regelbundet utföra STERNACO DIESEL -test. Testet är kvantitativt, och anger så att säga hur mycket bakterier provet innehåller. Baserat på de i testet inkluderade STERNACO-analysen och responsen får kunden instruktioner för eventuella åtgärder.

STERNACO DIESEL Bruksanvisning (PDF)

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “STERNACO Diesel bränsletest”

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *